Български Инициативен Комитет е създаден за българите от и около Чикаго.

Нашата цел е да има български представители в местната власт в градовете около Чикаго. По този начин, ще може да си помагаме и да бъдем по-сплотени като общност. Защото заедно можем повече!

Знаете ли, че…
Българската емигрантска общност в района на Чикаго, която е една от най-голямите извън пределите на родината, според неофициални данни наброява 150-200 хиляди души.
ПОДКРЕПЕТЕ НИ

БИК избори

Нашата мисия

В Чикаго се намира една от най-големите български общности, извън пределите на България. Общо 6 са районите в които бългаското население преобладава. Това са Шилер парк, Елк Гроув, Дес Плейнс, Шамбург, Маунт Проспект и Арлингтън Хайтс. Идеята ни е именно в тези предградия на Чикаго, населени с най-много сънародници да бъдат излъчени подходящи представители на българската общност. Нека да се обединим, всички българи от и около Чикаго, за да съберем достатъчно гласове, които да помогнат и да бъдат избрани български представители в местната власт.

41

Членове
на БИК

5

Издигнати Кандидати

2

Избрани Кандидати

Нашата визия и цели

Придържаме се към семпла визия и ясни позиции. Заедно можем да изградим едно много по-добро общество, което да обедини всички българи в района на Чикаго. Бихме искали да станем по-сплотени, като общност. По този начин ще може да си помагаме и да работим заедно в екип. В района на Чикаго, последните години много българи успяха да създадат свои бизнеси. Ако постигнем обединение и всички българи гласуват на предстоящите местни избори, има голяма вероятност да бъде избран български представител в местната власт. Той ще може да помага на българската общност. Важно е да се гласува. Направете го и Вие!

БИК

Да се обединим в името на една обща идея!

Мениджъри

Създатели на инициативата

Мениджърите се основните инициатори за стартиране на инициативата. Те са основното движещо звено, което задвижва колелото към обединение на всички българи в района от и около Чикаго.

Организатори

Организират срещи и събития

Организаторите са хората най-близко до мениджърския състав. Те спомагат за популяризиране на инициативата. Активно участват при организирането на срещи и сбирки. Пряко отговорни са за планирането на маркетинговия процес и проучване на хода на предстоящата изборна кампания.

Активни участници

Бъдещи кандидати, доброволци и участници в процеса

Предстои активен процес за подбор на кандидати. Те са важна част за бъдещ успех на инициативата. Всеки кандидат, трябва да отговаря на определени изисквания, за да бъде избран и издигнат на предстоящите местни избори. Приветстваме всички доброволци, инфлуенсъри и активни участници, които вече участват и тези, които желаят да се включат в поцеса за популяризиране на Български Инициативен Комитет (БИК) – Чикаго.

Пишете ни на този e-mail, ако желаете да се включите в инициативата, като:
Кандидати, Организатори, Инфлуенсъри,
Активни участници в процеса или Доброволци

info@thebic.org