Българи в района на Чикаго започват кампания за включване в местната власт (BNR.bg)

След неотдавнашното първо представяне на българската емигрантска общност в Конгреса на щата Илинойс сънародниците ни започват кампания за включване в местните структури на управление.

Близо 40 представители на българските бизнеси и организации с нестопанска цел от района на Чикаго поемат инициатива за излъчване на наши представители, които да се кандидатират за участие в предстоящите местни избори за тази или следващата година.

Засега намеренията са в предградията, населени с най-много сънародници, като Шилер парк, Елк Гроув, Дес Плейнс, Шамбург, Маунт Проспект и Арлингтън Хайтс да  бъдат излъчени  подходящи представители  на общността , а сред живеещите в тези райони да бъде проведена разяснителна и информационна кампания, която да популяризира идеята и да представи самите кандидати. Целта е българите да намерят своето място и в управленските местни структури и да защитават своите интереси.

Българската емигрантска общност  в района на Чикаго, която е най-голямата извън пределите на родината, според неофициални данни наброява 150-200 хиляди души. Тя е сравнително млада, но за период от около 20-ина година българските емигранти развиха успешно много и различни бизнеси, и убедително се вписват в живота на  Ветровития град.

Линк към цялата статия в сайта на BNR